2012. október 5., péntek

Húsz meg kettő

A huszadik születésnapom évfordulóján olyan világfájdalomal keltem fel, mintha legalábbis az ötvenediket, nem pedig a másodikat ünnepelném. Jó néhány percig kellett gondolkodnom, hogy megtaláljam ennek okát, végül nagy nehezen rájöttem, hogy húsz perccel korábban kellett ébrednem, hála a kisasszony iskolájában tartott Walk to School Day-nek, ami pontosan az, mint a neve is sejteti. Sétálj az iskolába-nap.
Egyikünk sem volt túl lelkes, ő párszor félkómásan kijelentette a reggel folyamán, hogy köszöni, inkább szeretne kocsival menni, és kicsit még aludni, de ha apuka már riasztva lett, hogy fuvarozza el kisöreget az ő iskolájába, ahelyett, hogy munkába ment volna, mégsem mondhattam, hogy bocsi, ugrott a terv. Egészen biztos azonnal kitépte volna kezemből a születésnapos borítékom, ami egy helyes képeslapot, meg jópár 20 dolláros bankjegyet rejtett. 
Mikor már úton voltunk az iskola felé, aztán jól esett nagyon a kis séta, teljesen kitisztult a fejünk, jól esett a mozgás, sőt, útközben összetalálkoztunk más családokkal is, így együtt tudtuk bíztatni egymást, mikor valaki fel készült volna adni a küzdelmet, hogy útját a minivanjével folytassa tovább. Mikor megérkeztünk az iskolához, a kabalaállat fogadott mindenkit, és pacsit meg öleléseket osztogatott a gyerekeknek. 



Persze, lettek volna felnőttek is, akik szívesen elfogadnak egy pacsit, vagy egy matricát, ami szintén járt a gyerekeknek, és kicsit szomorúak is voltak, amiért nekik nem járt, de rögtön jobb kedvre derültek, mikor látták, hogy a "nagyoknak" ingyen bagel és kávé jár. Ami legalább annyira jó, mint egy matrica.
Hazafelé vígan majszoltam a bagelem, beszélgettem kisasszony egyik barátnőjének anyukájával, aki mutatott nekem egy shortcut-ot, arra az esetre, ha ismét sétálásra vetemednénk. Megnyugtattam, hogy ez nem fog megtörténni, de azért megköszöntem a túrát.
Miután hazaértem gyorsan felmarkoltam a születésnapi pénzem, amit két kiscsaládomtól kaptam, és célba vettem egy Buy More-t. Best Buy-t, laptop-vásárlás céljából. Ugyan a múltkor már kikértem egy cuki eladósrác véleményét laptop-ügyileg, de most egy másik cuki eladósrác dolgozott a számítógépes osztályon, így természetesen az ő véleményét is kikértem, és jó sokat kérdeztem tőle, mintha fogalmam sem lenne, mi az gigabyte. Végül elhatároztam, melyik gépet veszem meg magamnak, ő előkerítette nekem a raktárból, aztán már indultam is volna a pénztárakhoz, mikor közölte velem, hogy jaj, ne séltáljak annyit, a számítógépes részlegnek van egy külön pénztára, fizethetek nála. 
Kérdezte, szeretnék-e vírusírtót a gépemre, mire válaszoltam, hogy hát, hogy a fenébe ne szeretnék, aki olyan veszélyes oldalakat látogat mint a Blogger, vagy a Tumblr, nem tud vírusírtó nélkül létezni. A Nortonnak van most valamiféle akciója, hogy egy év ingyen vírusírtót adnak a számítógépekhez, amennyiben meg tudod adni az adataid. Olyan dolgokat például, mint az amerikai címed. Mivel én nem csináltattam még (és valószínűleg már nem is fogok) amerikai jogosítványt, és épp egy bank statement sem árválkodott nálam, majdnem búcsút inthettem az egy évnyi ingyenes Norton vírusírtómnak. Szerencsére eszembe jutott szépen mosolyogni, és mintegy mellékesen megjegyezni, hogy ja, amúgy szülinapom van. A srác, és munkatársa azonnal pötyögték is be a bolt címét a rendszerbe, mint érvényes amerikai címet, és nyomták is kezembe a cédémet. 
Megköszöntem segítségüket, majd lényegesen könnyebb pénztárcával, de legújabb társammal, Isaackel a kezemben elhagytam a boltot. 
Gyorsan hazadobtam, nehogy ellopják a kocsiból, amíg elfutok ebédelni, aztán miután betermeltem a kedvenc Cosi-szendvicsem, gyorsan be is kapcsoltam a drága Isaacet. Kicsit azért elszomorodtam, ha Elemérre, meg arra gondoltam, azért milyen sokszor volt hűséges társam, de aztán rájöttem, hogy azért őt is használni fogom, legalábbis addig, amíg át nem adom pár hónap múlva apunak, mert azért vannak rajta dolgok, amikre szükségem lehet. Az összes létező irományom, például, amiket természetesen áttelepítek majd Isaacre, de... kicsikét eltértem a tárgytól.


Magáról Isaacról kibontott állapotban még nincs képem. (Anyuuuu ne bánts, lécci, tudod, hogy lusta lányod van...)
Délután eldobtam kisasszonyt a táncórájára, majd beültem Starbucksolni, mert szülinapom alkalmából igazán megengedhettem magamnak egy Pumpkin Spice Latte-et. Kicsit ügyködtem az egyik sztorimon, aztán gyorsan begyűjtöttem a kisasszonyt. Aki rögtön kijelentette, hogy szeretne körbejárni a parkolóban, hogy játsszunk valamit, amit mostanában találtunk ki. Vagyis vadásszunk különféle államok rendszámtábláira. Négy diplomata, kettő kaliforniai és egy minnesotai rendszámot találtunk, ami különlegesnek számított. Utána meg kellett állnunk az egyik háznál is, amit nemrég építettek, és próbáltuk kitalálni, ki fog majd beköltözni. A kisasszony családot remél, egy ő korabeli lánnyal, én egy nagy csapat főiskolás fiút, akik szabadidejükben szeretnek félmeztelenül rohangálni az utcában. 
Mikor leparkoltam a házunk előtt, azt mondta, hogy üldögéljünk még kicsit a kocsiban, mert olyan jó pihenni kicsit a táncóra után. Ücsörögtünk pár percet, majd elindultunk a ház felé, aminek kulcsra volt zárva az ajtaja. Itt már sejtettem, hogy valami készül, nem is vettem elő a kulcsom. Hamarosan kisöregem feltépte az ajtót, és elrikkantotta magát, hogy MEGLEPETÉÉÉÉS, majd gyorsan az étkező felé kezdett tolni, ahol a következő kép fogadott:




Még valamikor tavasz környékén elhintettem a kisasszonynak, mikor egy játékboltban jártunk, hogy szeretném, ha a szülinapom superhero themed lenne, de ő már annyiszor mondta, hogy nincs ideje, meg energiája összehozni, hogy teljesen le is tettem róla. Aztán mégis összehozták, ő meg Lisa, és a kisöreg. Azt kell mondjam, nagyon meghatódtam. Mint a képeken is lehet látni, a kollekcióhoz maszkok is tartoztak, azok jártak partisapka helyett.


Anyuka és apuka is csatlakoztak hozzánk, és hamarosan az egész család ott ült az asztal körül, Amerika Kapitány, Vasember, Thor és Hulk maszkokban. Hihetetlenül vicces látvány volt, és csak kicsit furcsa, hogy nem valamelyik gyerek, hanem az én szülinapom ünnepeltük.
Vacsora után Lisával és a gyerekekkel kimentünk az utcára biciklizni, rollerezni, energiát égetni, továbbra is fejünkbe tolt maszkokkal, bár szerencsére, mikor Ifjabb Madár épp hazagurult valahonnan az autójával, én éppen nem Amerika Kapitány voltam, bár épp eszeveszetten száguldottam egy rolleren, szóval annyira talán mégsem kéne örülnöm...
Ráadásul este még a Supernatural új évadja is elkezdődött, és az otthonról küldött szeretetcsomag is pontosan időben érkezett, szóval azt kell mondjam, ismét jól sikerült a születésnapom. Pardon, évfordulóm. 


Ma ebédre már betermeltem egy leveskét, és bár valamiért főleg az egyetemi évem juttatta eszembe, nem konkrétan otthont, azért nagyon kellemesen magyar íze volt. Próbáltam tartalékolni őket, ha nem is kilenc hónapig, de azért pár hétig elég legyen az adag.

Az ünneplés aztán tovább folytatódott, délelőtt ugyanis Csillához dínoztam el, aki volt olyan drága, hogy tejberizst főzött kettőnknek. Nem is akármilyen tejberizst. Szülinapos tejberizst.



Kicsit beszélgettünk, kipletykáltuk a családjainkat, ahogy jó au pairek között szokás, majd már nagyon sokadik alkalommal szóba került az Aldi, meg az, hogy azért hozzánk viszonylag közel is megtalálható egy. Sokáig nem is tanakodtunk, hogy elmenjünk-e oda, mindketten ráértünk, szóval ismét Dínóba pattantunk és elgurultunk oda.



Valahogy mindketten abban reménykedtünk, hogy majd pontosan ugyanolyan lesz mint otthon, ugyanazokkal a kajákkal és dolgokkal mint otthon, de nem, sajnos, az amerikai Aldiban amerikai dolgokat lehet kapni, bár édességet leszámítva, amik ismerősnek tűntek a magyarországi polcokról. Vettünk is mindketten csokit és gumicukrot magunknak, mert nem fogunk otthagyni egy csomag Haribo gumimacit, ami 99 centbe kerül. 
Aldi után beugrottunk a vele szemben találhaó Michaels hobbiboltba, Csilla ugyanis szalagot szeretett volna venni a Halloween-jelmezéhez. Ez természetesen azt jelenti, hogy ti ismét kaptok pár képet Halloween-dekorációkról. Senki nem mondhatja, hogy idén nem kattintgatom szorgalmasan a fényképezőm... illetve, iPodom, mikor az esetek nagy részében otthon felejtem a fényképezőm.








Illetve ebben a boltban már a karácsonyi készülődést is megkezdték, mert ahhoz sosincs elég korán, ugye:



Ó, és kicsit késve ugyan, de itt van az elmaradt videó is. Kivételesen nem teljesen az én hibám, hogy nem érkezett hamarabb, a YouTube nagyon nem volt a barátom mostanában. Remélhetőleg mostantól ismét a szívébe zár majd.




Lássuk csak, megvolt a szülinapos bejegyzés. Megvolt a rengeteg kép beszúrása. Megvolt a videó. Azt hiszem én sikeresen teljesítettem a küldetésem, felmarkolhatam Isaacet és bevágódhatok vele meg pár játékkal az ágyamba. 



10 megjegyzés:

  1. Szia!
    Boldog évfordulót!(Már amennyire még aktuális...) Nálatok minden srác ennyire jóképű?! Lépten nyomon ilyenekbe akadsz! :D
    Na meg ezek az amcsik nagyon előrelátók, ha ünnepekről van szó, de amikor viharról! :P
    Jó levesevést! :))

    VálaszTörlés
  2. Koszonom szepen :)
    Szerintem csak siman szerencsem van, mindenki mas azt mondja alig latni helyes fiukakat errefele. Vagy D.C. csak szimplan egy olyan hely, ahol osszegyulnek :D

    VálaszTörlés
  3. Boldog évfordulót, Bebe! :D Most kicsit irigykedek a superhero themed szülinapi buli miatt. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Mindenkinek életében legalább egyszer kijárna egy superhero themed szülinapi buli. :D Mennyivel szebb lenne a világ!

      Törlés
  4. booldog, booldog, boooldog ééévfordulóót, kívánom, hogy legen még soksok ilyen szépnapóóóód :D [ csak mer így rímel. ] amúgy meg jhaj de menő volt már a szülinapod!!! Oo :D ilyet één is!!! és a karácsonyt meg januárban el kell már kezdeni.. :D (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      A karácsonnyal kapcsolatban meg teljesen igazad van. Amint az előző évi fa a kukában landolt, már lehet is tervezgetni a következő évi karácsonyozást :D

      Törlés
  5. Szerintem is neked volt a legmenőbb szülinapod, és nem az általam készített tejberizs miatt! :D XOXO

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tejberizs nagy részét képezte a menő szülinapnak, szerintem :D

      Törlés
  6. Boldog szülinapooot! :]
    Így utólag. :) Ehhez a boldog 'évforduló'hoz Te még fiatal vagy, szerintem.

    Isaac onnan kapta a nevét, ahonnan Miguel??? :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Ugyan, az évfordulózáshoz senki nem fiatal, akkor meg pláne nem, ha úgy érzi, egy 9 éves kislány ragadt egy 22 éves testében. :D

      Nem voltam benne biztos, hogy bárki is felteszi az Isaac kérdést, vagy egyáltalán feltűnik majd, de igen, pontosan onnan kapta a nevét mint Miguel. :D

      Törlés