2012. április 30., hétfő

Hétfő van, ami azt jelenti...

Új Bebe-tévé rész. Erősen gondolkodtam, kirakjam-e ezt, vagy rögtön ugorjak a következőre, és inkább hagyjam a feledés édes homályába merülni, mert még a szokásosnál is jobban hadarok benne, és az amúgy is embertelen fejem, szinte már-már a vállalhatatlan kategóriába sorolható. De gondoltam, egye-fene, nem csinálunk ebből hiúsági kérdést. A videót szokás szerint meg lehet kukkantani ITT vagy ITT.

Hogy ne csak ennyi legyen azért a bejegyzés, lássuk, mi történt ma. Mert ha most leírom, egész biztos nem fogom későbbre halogatni, és elfelejteni, akármennyire is lehetne a mai napot egy szokásos, unalmas hétfőnek nevezni.
A könyvtárak három napja már folyamatosan küldik az e-maileket, hogy hóhahó, van pár elintézetlen ügyünk egymással. Azaz, hamarosan lejár a könyveim kölcsönzési ideje, szeretnék őket visszakapni. Én meg, mivel nem válaszolhattam azt, hogy nem adom vissza őket, mert a Gone példány olyan állapotban volt, hogy sírhatnékom támadt, valahányszor ránéztem, és sokkal jobb kezekben lenne nálam, mint náluk, Dínóba pattantam, és meg sem álltam a Chevy Chase-ben található könyvtárig. Mivel nem a belvárosban található, gondoltam, biztos találok majd ingyenes parkolást, nem kell buszoznom, vagy metróznom, vagy bármi ilyesmi. Szerencsére bejött a tippem, szépen leparkoltam pár háztömbnyire a könyvtártól (bár, mikor az épülethet értem, láttam, hogy van saját, ingyenes parkolójuk is), bedobáltam a könyveim az óriási kék gyűjtőládába, aztán sarkon is fordultam.

Haha. Nyilván.
Bementem, és két könyvet, meg két képregénygyűjteményt rögtön magamévá is tettem. 


A Lies-t, természetesen már olvastam, és emlékeim szerint ez az a könyv, amit a legkevésbé szeretek a sorozatból, de semmiképp nem akartam kihagyni a Nagy-Michael Grant-Újraolvasó-Hadműveletből. Amúgy, ezek a könyvek, legalábbis egy részük, megjelent magyarul is, fogalmam sincs, mi a címük, az elsőnek talán Eltűntek
A másodikat pedig eddig még nem olvastam, de mivel John Greentől imádom a The Fault in Our Stars-t, és a Looking for Alaska-t is, valószínűleg ezzel sem fog csalódást okozni.


A képregényekhez semmiféle komment nem szükséges, azt hiszem.
Miközben a sorban álltam, szóba elegyedett velem az előttem álló, ránézésre kilencven éves néni, és elmondta, hogy ő tulajdonképpen csak azért ment be, hogy visszavigyen pár DVD-t, de annyira varázslatos a hely, hogy nem tudott ellenállni, és muszáj volt ismét pár dolgot kikölcsöznie. Jegyezte ezt meg olyan hangsúllyal, mintha legalábbis egy gyóntatópap lettem volna, ő pedig épp azt vallaná be nekem, hogy megölt pár embert, amiért nem az ő pitéjét szavazták meg a legjobbnak egy versenyen. Pedig mindössze két kosztümos film DVD-jét, és egy Agatha Christie regényt szorongatott kezeiben. 
A Lies-ban nyolc éves gyerekek füveznek, és minimum öten meghalnak benne. Természetesen, szintén gyerekek, mivel egy felnőtt sem szerepel a könyvben. Kettőnk közül nem vele vannak bajok, azt hiszem.
A könyvtárból kifelé menet aztán megláttam egy nagyon aranyos valamit:


Kiskert, a könyvtár előtt. Valószínűleg azért van ott, hogy felhívja az emberek figyelmét, milyen jó móka az olvasás mellett saját zöldségeket termeszteni. Vagy nem tudom. Mindenesetre, nagyon jópofa.

5 megjegyzés:

  1. Szerintem ez a kis mintakert a közösségi kertészkedést reklámozza. Most olvastam, hogy Pesten is kezd elterjedni, mármint a közösségi kertészkedés.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon menő a bőröndöd. :P Tetszik. :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    A bőrönd nagyon menő :)

    Létezik, hogy akcentusod van, vagy te alapból így beszélsz?

    Egy kicsit lassíts le :) repülőteret mondtál asszem, (vagy akartál) de simán reptérnek hangzott olyan gyorsan mondtad :D

    NAde tök olyan vagy élőben is, mint ahogy az írásaid alapján képzeltelek.

    Szép hetet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapból ilyen furán beszélek. Annyi ideje még nem beszélek csak angolul, hogy akcentusom legyen. :D
      A repteret lehet, hogy reptérnek is szándékoztam mondani, mert szinte mindig annak mondom. Főleg azért, hogy ne hadarjam el repülőteret. Szóval inkább rövidítek.
      Már vagy tíz éve, de inkább már több, gondjaim vannak a hadarással, részben abban is reménykedem, hogy a videóblogolás lelassít majd picit. Meglátjuk. :D

      Törlés
  4. Én is hadarok egy picit olykor-olykor vagy mittom én, bár én nem tervezek videóblogot csinálni (jó lesz nekem az írás is), de nem azért mert hadarok. :D

    VálaszTörlés