2011. december 15., csütörtök

A Nagy Vakációs Terv

Azt gondolom már sokan tudjátok, hogy mi, au pairek, két hét szünetet kapunk, amivel azt kezdünk, amit akarunk. Haza lehet menni, utazni lehet, Amerikán belül, vagy kívül, amit akarsz. Ahogy olvasom a legtöbb lány blogját, a legnépszerűbb úticélok, Miami meg Mexikó, meg az efféle helyek, amit nyilván meg lehet érteni. Miami, meg főleg Florida, engem is borzalmasan vonz, bár főleg a Harry Potter-park és a Disneyland része. 
Viszont van egy másik dolog, ami még ennél is jobban.
A Comic-Con. 
Amerika, de talán a világ legnagyobb képregényes, filmes, sorozatos, könyves összeröffenése, amit minden évben megtartanak San Diegóban, és minden megtalálható ott, amire a hozzám hasonló őrült egyének csak vágyhatnak. Találkozók a sztárokkal, exkluzív információk az új filmekről és sorozatokról, autogramosztogatások egész sora és természetesen vásár. De talán még tár buli is befigyel. (Tavaly, például, Zach Levi, a Chuck főszereplője, óriási partit hozott össze azt hiszem minden este, és bár a programok végére úgy nézett ki, mint aki állva elalszik, remélem jövőre is folytatja ezt a csodás hagyományt.)


Mióta az eszemet tudom... na jó, inkább csak azóta, hogy megszállotja lettem a sorozatoknak, filmeknek, és ha nem lustálkodom el a dolgot, szeretek írni a velük kapcsolatos újdonságokról, hírekről, meg mindenről, ami hozzájuk kapcsolódik, szeretnék ellátogatni ide. (Adásunkat megszakítjuk egy kis reklámmal: ha érdekelnek ezek a bizonyos írások, meg lehet kukkantani őket itt.) Az Owl City koncerthez, és az egyik kedvenc írónőmmel való találkozáshoz hasonlóan ez is azok közé az álmok közé tartozott, amikről azt hittem, soha, de soha nem válhatnak valóra, hiszen a Comic-Con őrült forgata a világ egyik felén van, én meg a másikon. És tessék, most ilyen nagyon közel kerültem hozzá. Ugyanabban az országban vagyunk, ráadásul nem is olyan horribilisan drága a belépőjegy ára, mint otthonról gondoltam.
Persze, a mocskos anyagiak még lehet így is igaz szerelmünk útjába állnak. Lássuk, miért is:
Belépőjegy: 175 dollár. 150, amennyiben nem veszek részt az előesten, de az a 25 dollár már kutyafüle, és szeretném maximálisan kihasználni az élményt, köszönöm.
Repülőjegy: megközelítőleg 450 dollár. Szerencsére oda-vissza. Ha esetleg Baltimore-ból indulnék, 350-re jönne ki, de Baltimore-ba még el is kéne jutnom, szóval lehet még drágábban jönnék ki végül. Elég nehéz ráadásul olyan repülőt találni, ami D.C.-ből indul, és D.C.-be is érkezik majd vissza. Az átszállást nem bánom, sőt, még ha pár óra erejéig is, amíg a repülőt tankolják, szívesen mászkálnék Houston, Salt Lake City, vagy éppen Atlanta repülőterén. Szuveníreket ott is biztos lehet kapni, és Le-Marie-val az a csodás ötletünk támadt, hogy minden városból, ahol járunk begyűjtünk egy kulcstartót magunknak, meg a másiknak is, amennyiben nem épp egymással megyünk. New Yorkot már kipipáltam. (Miért pont kulcstartók? A mágnes elcsépelt, a bögre törékeny, a póló sok helyet foglal.)
Szállás: Egyelőre még nincsenek fent a honlapon azok a hotelek, amik közel lehetnek a rendezvényhez, de körbenéztem a repülőjegyes oldalon, 100 dollár/éjszaka körül akadnak elfogadható hotelek. Csodás.
Kaja, pia, közlekedés: Számoljuk egybe ezeket, mert miért ne. Ha sikerül olyan hotelt kifognom, ahol reggelit, meg esetleg vacsorát is kaphatok, az remek. De ismertek, malac vagyok, naponta sokszor kell ennem, ha olyan a kedvem. Tömegközlekedést készülök használni, de az sem ingyenes. 100-200 dollár. Minimum. Ha ennél kevesebb kell, az csak jobb, mert azt jelenti, többet tudok költeni a...
Minden egyéb: Mert majd elmegyek a kocka-mennyországba, és nem veszek magamnak semmit. Kac-kac. Hiszen nem csak exklúzív infókat tudhatnak meg az odalátogatók, hanem exkluzív dolgokat is vásárolhatnak maguknak. Amit csak az elborult kocka-agyad megkíván, azt biztos megtalálja. Számítsunk erre is olyan 200 pénzt. Vagy többet.
Ruhák: Ugyan nem készülök beöltözni jelmezekbe, mint jópáran, akik meglátogatják a Comic-Cont, de igencsak ciki lenne nem valamiféle sorozatos-filmes-könyves-kocka utalásos pólóban megjelenni nap mint nap. Mint például:




Vagy:


Esetleg:


De talán ez is szóba jöhet:


(Nem mellesleg, aki mind a négy filmet/sorozatot felismeri, hivatalosan a legjobb barátommá válik.)
Öt napra minimum öt különféle póló kell, de inkább több.

Szerencsére, legalábbis remélem, akadnak majd olyan programok is, amik nem fognak érdekelni, ki tudom használni az időt, hogy körbenézzek San Diegóban, és mivel július lesz, talán valami partra is ki tudok feküdni barnulni, hogy aztán elcsavarhassam a helyes kis kockafiúk fejék. Mi másra vágyhatnának, mint egy olyan lányra, aki hozzájuk hasonlóan a Comic-Conon tölti az idejét, Tronos pólóban, és ehhez még szép barna is?

Összességében tehát, nem éppen kevés pénzbe kerül ez a kis mulatság. Az meg csak a hab a tortán, hogy igazán társaságra sem számíthatok, mert eddig bárkinek szóba hoztam a Comic-Cont, csak néztek rám óriási szemekkel, mintha hirtelen valami ufó-nyelven kezdtem volna beszélni. Egyedül pótszüleim tudják, mégis mi fán terem ez.
Ha értenék hozzá, létrehoznék valami online pénzgyűjtő akármit. Segítsük ki szegény Bebét, hogy valóra válthassa egy álmát - címmel. Tudom, hogy páran azért segítenétek nekem, mert szerettek. Addig is bőszen gyűjtögetnem kell, hogy saját erőből összegyűljön ez a rengeteg pénz. Egyelőre össze sem merem számolni, pontosan mennyi is az annyi.


4 megjegyzés:

  1. Sok sikert Bebe az álmod megvalósításához! :) Biztos, sikerülni fog, mert nagyon akarod. Én meg nagyon akarok egy ilyen posztot olvasni, mert más au-paireknél nem lehet. :) Azért mondjuk szeretem a Floridás bejegyzéseket is, de erre is kíváncsi leszek. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom a Viviék hogyan találtak jó áron hotelt a vakációjukra, de megkérdezhetnéd tőlük.

    VálaszTörlés
  3. Sok sikert az újabb álmod teljesítéséhez, én teljesen biztos vagyok benne, hogy ezt is valóra fogod váltani. Csak ügyesen! ;)
    Ja igen, ha segítség kell szállás vagy bármilyen ügyben, akkor csak írj egy üzenetet aztán megpróbálok segíteni.
    Ez a spórolós téma amúgy nálam is így megy és abszolút nem lehetetlen, legalábbis számomra nem. Csak éppen rosszkor jött az, hogy a fogammal is gond van.
    Puszi ^^

    VálaszTörlés
  4. Áá Comic Con. Imádom. :)
    Nagy sorozat fan vagyok, nekem is álmom, egyszer kijutni oda. Na majd pár év múlva, ha kimegyek au pairnak.
    De sok sikert neked, hogy eljuss oda, és várom majd a bejegyzést. :)
    18 L

    VálaszTörlés