2011. december 31., szombat

Viszlát, 2011!

Lássuk címszavakban az idei évet:

- Anglia
- Pár hét otthon
- Amerika

Azt hiszem már ennyi is elég ahhoz, hogy rájöjjön az ember, igencsak mozgalmasra sikeredett a 2011-es esztendőm. Tavaly ilyenkor ugyan épp otthon voltam, nagyban készültem a szilveszteri bulira Lillusék nyaralójában, most pedig itt vagyok. Amerikában. Abban az országban, ahová mindig is el szerettem volna jutni, de meggyőztem magam arról, hogy ez, mármint az eljutás, valószínűleg csak álom marad.
És tessék. Mégsem. 
Általában óriásit szoktam nézni, mikor valaki bátornak nevez, legutóbb a karácsonyi bulin történt, valamelyik öreglány által, az elköszönésnél:
- Biztos azt hiszed, fogalmam sincs róla ki vagy, de ez nem igaz. És te szerintem egy nagyon bátor nő vagy - mondta mosolyogva.
Hogy azért nevezett-e bátornak, mert nap mint nap kergetem a két kisgyereket, és ehhez bizony sok energia, meg minden ilyesmi kell, vagy azért vagyok bátor, mert egyedül elutaztam a világ egyik feléből a másik felébe, nem tudom. Igazából nem is érdekel. Jól esett, és kész.
Őszintén, hosszú-hosszú oldalakat tudnék írni arról, mennyire hálás vagyok a Sorsnak, vagy akárminek, amiért ide sorolt, de inkább nem teszem meg. Valószínűleg senkit sem érdekel, másrészt meg szerintem teljesen magától értetődő, hogy egy olyan család után mint az angliai volt, szinte naponta megköszönöm magamban, amiért most egy ennyire jó helyen lehetek. 

Lássuk inkább az újévi fogadalmakat. Az eddigi évekhez hasonlóan, nézzük meg először a tavalyiakat, és azt, miket sikerült megtartani belőlük, mert ez mindig annyira mókás. Rájönni, hogy tulajdonképpen semmit nem valósítottam meg belőlük, meg hasonlók.

1.  Nem hanyagolom el ezt a blogot, és az írást sem.

Nos, a blogot, ahová ezt írtam, végül sikerült elhanyagolnom, de az írást nem, befejeztem az egyik sztorim, amit lassan már két éve kezdtem el, közben folyamatosan írtam, az év első felében az angol blogba, most meg ide, szóval ezt lehet fél sikernek venni.

2. Próbálok angolul írni, mert máskülönben elvérzek egy kreatív írás szakon.

Nem megyek kreatív írás szakra, angolul meg nem sokat sikerült írnom, a legnagyobb projekt talán az egyetemi jelentkezéshez szükséges esszé megírása volt. És még ebből is hátra van még egy. Időközben mindkettő megszületett.

3.  Hetente többször meglátogatom a kávézómat. Nem fog eltántorítani semmi sem.

Ez ugyan már nem aktuális, mert már nincs kávézó, ahová látogathatnék, de szintén nem tartottam be.

4. Nem fogok előre ítélkezni emberek felett.

Emlékeztek még az egyik orientációs bejegyzésben a butácskának tűnő lányokra, akik közül az egyikkel, Liesbeth-tel aztán nagyon jóban lettem a pár nap alatt? Hehe.

5. Összegyűjtöm a pénzem egy új fényképezőre, nem pedig hülyeségekre költöm.

Az első fogadalom, amit teljesen sikerült betartanom, éljen! Igaz, hogy némileg olcsóbb fényképezőt vettem, mint eredetileg terveztem, de az most senkit nem érdekel.

6. Kitalálom, melyik egyetemre szeretnék járni, felvételizek is, és nem hagyom, hogy bárki befolyásolja a döntésem.

És íme a második.

7. Önbizalmat növelek.

Hmm... ha azt mondanám ez már nagyjából három éve a listámon van, ki mennyire lepődne meg?

8. Végre megkeresem David Tennantot, megerőszakolás céljából.

Ez, sajnos, nem jött össze, David Tennant időközben ráadásul apuka lett. De tudom, hogy azért még mindig az a legtitkosabb vágya, hogy egyszer találkozhasson velem.

9.  Elmegyek a Doctor Who-kiállításra Londonba.

Ismét csak pipa. Életem egyik legcsodálatosabb délutánja volt. 


Most pedig lássuk az idei listát:

1. Nem fogok semmit az utolsó pillanatra halasztani.

2. Megírom életem első forgatókönyvét (legalábbis nekiállok) a karácsonyra kapott könyv segítségével.

3. Elmegyek a Comic Conra, akkor is, ha ez azt jelenti, semmi mást nem vehetek magamnak júliusig. Kivéve a kocka-pólókat. Azok a Comic Conhoz tartoznak.

4. Havonta legalább egyszer, de lehet többször, el fogok látogatni a Kém Múzeumba, mert nem szép tőlem, hogy az utóbbi időben elhanyagoltam Kelvint, meg a kajáldás bácsit is.

5. Önbizalmat növelek.

6. Nem fogok nyavalyogni a mocskos férfiak miatt. 

7. Befestetem a hajam (részletekért lásd a karácsonyi bejegyzést). Bár ez még mindig csak amolyan talán-fogadalom.

8. Sokat fogok írni. Nem csak forgatókönyvet, nem csak blogot, bár természetesen utóbbit nem fogom elhanyagolni.

9. Megnézem a The Avengerst, a The Hunger Gamest, és a The Dark Knight Rises-t a moziban, még akkor is, ha egyedül kell elmennem rájuk.

10. A korábbi évekhez hasonlóan több minden már nem jut eszembe, de annyira csúnya lenne kilencnél abbahagyni a listát.




Ezek után már tényleg csak annyi maradt hátra, hogy elköszönjek az idei évre, ne sírjatok, jövőre ugyanitt találkozunk. 
Igyatok sokat, bár azért ne annyit, hogy kórház legyen a vége, érezzétek jól magatokat, ha szilveszteri buliba mentek, ha otthon maradtok kabarét nézni, vagy gyereket pesztrálni, akkor meg főleg, ha New Yorkban várjátok a visszaszámlálást!
Boldog 2012-t mindenkinek!








6 megjegyzés:

  1. Szia!
    a fogadalmak azért vannak, hogy elfeledkezzünk a nagy részükről :D szerinetm. Persze a Comic Con-t ha kihagynád, az elég tragikus lenne..
    A The Hunger Games-t tíz perce tettem le (harmadik kör olvasásnál járok..) és síkideg vagyok gondolattól, hogy márciusig várnom kell a filmre. Tutira megnézem én is, még ha egyedül kell mennem, ha mankóval/lélegeztetőgéppel/üvegszemmel, akkor is megnézem. Jó, hogy más is várja rajtam kívül :)

    Boldog Új Évet odaátra, és tényleg ne hanyagold a blogot, ha lehet :)

    Zsó
    (www.zsodays.blogspot.com)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    BÚÉK!

    ha még javasolhatok egyet, akkor a csodás fotómasináddal készített képekből sokkal többet tegyél a blogba 2012ben. Menő így is a blogod, na meg tényleg olvasni szeretnénk és nem képregényt nézegetni, de a több kép sosem árt ;)

    üdv, Fruzsi

    VálaszTörlés
  3. Bertus!Boldog Új Évet kívánok Neked!Vigyázz magadra nagyon, nagyon bátor csajszi vagy!Puszi

    VálaszTörlés
  4. Boldog Uj Evet neked is es sok sikert a fogadalmak betartasaban!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon régóta követlek Berta..Egészen a legelső oldalad óta olvaslak. Tényleg egy bátor nő vagy, csodállak, hogy elterveztél valamit, véghez vitted, valamint egy negatív élmény után is belevágtál egy újabb utazásba. :) Tényleg hihetetlen! Köszönöm, hogy kellemes perceket szereztél nekem a blogoddal. Boldog új évet, és csak így tovább!:)

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Boldog új évet kívánok! Teljesüljön minden álmod, vágyad, sok sikert a fogadalmakhoz és további jó (blog)írást.
    Sajnos, a karácsonyi képeslapküldő akciónak mégsem lehettem részese, mert későn vettem észre az üzenetet a címedről...
    Azért így virtuálisan is minden jót kívánok az új évre! Remélem, lesz még ilyen "képeslaposdi". :)

    Évi

    VálaszTörlés