2012. január 13., péntek

Apró hírek Bebevilágból

Mivel a mai napom tökéletesen eseménymentesen telt (legizgalmasabb pillanat: Transformers-mágnes rendelése Dínónak), ezért úgy döntöttem, inkább hozok pár mindenfélét, ami az elmúlt napokban történt, csak éppen a bejegyzésekbe nem fértek bele. Vagy még nem történtek meg, de majd meg fognak.

Comic-Con hírek:

Sikeresen felregisztráltam a jegyvételre. Mivel a dolog kissé bonyolultabb mint eleinte gondoltam, a jegyet magát majd csak márciusban tudom megvenni. Elvileg regisztrálási sorrendben történik a jegyvétel, én a virtuális kapuk megnyílása után kilenc perccel már túlestem ezen, azt hiszem, elég jók az esélyeim. Amennyiben a sors úgy döntene, hogy mégsem ereszt be a Comic-Conra, elhatároztam: San Diegóba akkor is elugrok arra a pár napra, mert nyilván rengeteg mindent lehet ott nyáron csinálni, azon kívül, hogy egy sötét csarnokban várakozok autogramra kedvenc színészeimtől, vagy éppen vásárolok teljesen felesleges kütyüket.
Sikerült találnom egy hostelt, ahol mindössze 210 dollárért meg tudnék szállni hat napra. Akármennyire is lenne jó, egy saját kis kuckó a Comic-Con, vagy rosszabb esetben a sima vakáció idejére, azért mégiscsak kellemes a gondolat, hogy így nagyjából 400 dollárt megspórolok a szálláson, amit minden másra el tudok költeni.
Ráadásul, a hostel, amit kinéztem magamnak nagyon szimpatikus, az árban benne van a reggeli, tábortüzes bulik a tengerparton, hétfő esténként BBQ-parti, ingyenes WiFi, ráadásul nagyjából két percre tőle található egy buszmegálló, ahonnan a busz egyenesen a Comic-Con helyszínére visz. Ráadásul csupa jókat olvasni róla, az egyetlen negatívumként mindössze azt említette egy ember, hogy volt egy recepciós lány, aki kicsit bunkón viselkedett. Oké, ezzel azt hiszem, tudok élni.
Hogy Anglia előtti Bebe belevágott volna egy ilyen kalandba? Idegen ország, idegen város, öt vadidegennel osztozás egy szobán? Egészen biztosan nem. Inkább fizetett volna sok-sok pénzt azért, hogy egyedül lehessen egy kényelmes hotelszobában. 
Még mindig jobban szeretek elbújni a szobámban, írogatni és olvasni, ez örökre így is fog maradni, de azt hiszem, kicsit sikerült már kinyílnom. Ennek pedig örülök.

Felvételi-hírek:

Amennyiben a magyar, illetve az amerikai postaszolgálat is úgy akarja, hamarosan megérkeznek az utolsó papírjaim otthonról, azaz a tanárokról származó ajánlások, vagyis a felvételi első részét lezárhatom. A nagyja, persze, még hátra van. SAT, két hét múlva. TOEFL, egy hónap múlva. Felvételi elbeszélgetés. Para, hogy vajon felvettek-e, vagy sem. Az SAT-re bőszen készülök, bár a matek feladatoknál, továbbra is az az érzésem, hogy a "túl sok volt már a B, itt válasszuk a C-t"- technikát választom majd. A Georgetown-on csak a nyelvtani részt, a szövegértést és a matekot nézik, szóval a fogalmazáshoz írhatok bármit. 

Sokan úgy gondolják, helytelenül, hogy az embereket kizárólag önző érdekek vezérlik: a gazdagságra, hatalomra, hírességre való törekvés. Mégis, rengeteg történelmi példa igazolja ennek ellenkezőjét. Rengetegen áldozták fel saját jólétüket olyan célokért, amit fontosabbnak tartottak saját maguknál. Lelkiismeretünk sokkal hangosabb lehet a pénz, hatalom vagy hírnév szavánál.

Mit gondol erről? Esszéjében ossza meg nézeteit, gondolatait.

Az esszé: Szeretem a pónikat.

Na jó, nyilván nem, mert ha most a felvételi nem sikerül, jövőre ismét próbálkozok, és esetleg akadhatnak olyan iskolák, amik nem teljesen díjazzák az én nulla pontot érő fogalmazásom. 
Egyébként itt egy másik, tipikus SAT-feladat azok számára, akiket esetleg érdekel:

A következő mondat hibátlan, vagy egy hiba szerepel benne. Amennyiben a mondatban egy hiba szerepel, válassza ki azt az aláhúzott részletet, amit meg kell változtatn, hogy helyes legyen a mondat. Amennyiben hibátlan a mondat, válassa az E-választ.


Cola nuts are the caffeine-rich nuts of Cola
auminata and Cola nitida, evergreen
forest trees that are native to tropical West
 A 
Africa and that are a member  of the same
 B  C 
botanical family as cocas. No error 
 D  E 



(A B-válasz a helyes, megsúgom.)


Tavaszi szünetes hírek:

Ma beszélgettünk Skype-on a nagyiékkal, illetve a kiskutyával, aki a Finn nevet kapta, és mi más lett volna a téma, mint a tavaszi szünet, meg az utazás hozzájuk. Abban megegyeztünk mindannyian, hogy Disneyland kimarad a programból (hüpphüpp), mert két nap nagyjából 3000 dollárra jönne ki szállással együtt, és mivel a tavaszi szünet a legforgalmasabb időszak, a két napot valószínűleg sorbanállással töltenénk. Disneyland kihagyásánál pedig egy rosszabb dolog van: Disneylandben lenni és három órás sorokban állni. Legalábbis kisgyerekek társaságában.
Ennek ellenére rengeteg program vár ránk, főleg strandolás, naplemente-nézés a strandon, cirkusz, szafaripark, biciklitúrák a városban, valamint a nagyiék lelkesen mesélték, hogy van egy elvileg igazi magyar étterem a városban, nagyon szeretnének elvinni oda egyik este. Valamint, hogy örülnek, amiért már nagykorú vagyok, mert elengedhetnek esténként kocsmázni. Oh.
Messze van még ez a szünet, szeretnék kiheverdni már arra a bizonyos homokos tengerpartra, amit annyit emlegetnek a nagyiék.


Iskola-hírek:

Keddtől elkezdtem a spanyolórákat. Öten vagyunk összesen a csoportban, egy bangladesi lány, aki elvileg ügyvéd, meg egy londoni egyetemen tanít, de a férje munkája miatt ideköltöztek. Az, hogy milyen tanár vagy ügyvéd nem tudom, de az angolja sem túl jó, és nem is tűnik túlságosan értelmesnek a szentem. Van egy francia srác, aki már négy éve él itt, nagyon üzletembernek néz ki, öltönyben, meg ilyesmik, de jófej. Van egy amerikai nő, ő azt hiszem középiskolában tanít, túl öreg és túl morcos ahhoz, hogy barátkozhassak vele. A csapat utolsó tagja egy amerikai srác, szimpatikusnak tűnik ő is. 
Azt hiszem itt sem fogok barátokat szerezni magamnak.
A tanárnak viszont azt hiszem, máris én vagyok a kedvence, folyton engem kérdezett elsőnek, meg csak velem beszélgetett el óra után. Igaz, a többiek már rohantak is az utcára, hogy elszívhassanak egy életmentő cigit, vagy mi. Ismét csak fene abba a szemkápráztató mosolyomba. Amíg éppen csak makogok spanyolul, és egyelőre még nem igazán sikerül eltalálnom a ragozást meg ilyesmiket, nem szeretnék a figyelem középpontjában lenni, köszönöm. Vagyis, gracias


1 megjegyzés:

  1. Sajnálom, hogy Disney kimarad :(

    Azt a hosteles szállást foglald le minél előbb, ha nem találsz hozzá hasonló helyet még, mert lassan ébredezik a többi kis pénzű rajongó, és nem lesz helyed.

    VálaszTörlés