2012. május 30., szerda

Két dolog, ami csak Amerikában történhet meg

1. Maryland saját Batman-e

Pár héttel ezelőtt a rendőrök megállítottak az autópályán egy fekete Lamborghini-t, mert valami probléma volt a rendszámtáblájával. Ez magában nem lenne érdekes, az viszont igen, hogy az autóból nem más pattant ki, mint maga Batman. A pasas főleg gyerekeket látogat kórházakban, hogy kicsit felvidítsa őket, de pár helyen már azt is olvastam, illetve pótapukám is mesélte, hogy már bűnözőket is figyelget. Folyamatosan felbukkan Silver Spring utcáin, de a bizonyos rendőrös eset óta többen látták az autópályán is. Nekem is folyamatosan nyitva van a szemem, mikor éppen arra járok, ma láttam is egy fekete sportautót elsuhanni egy távoli sávban. Azt sajnos, nem láttam, hogy egészen pontosan milyen sportautó volt, vagy egyáltalán a Batmobil, de egyezzünk meg annyiban, hogy igen, tényleg a marylandi Batmanhez volt igencsak távolról szerencsém, mert akkor máris izgalmasabbnak tűnik a bejegyzés.


Felismerem ezt az utcát, mondjuk ha megszakadok sem fog eszembe jutni a neve, de sokszor vezettem már erre az biztos. Remélhetőleg egyszer majd nekem is sikerül ilyen közeli felvételt készítenem Batmanről.

2. Zombi Floridában

Tudom, hogy a múltkori zombis szösszenetem után kábé úgy vagytok velem meg az élőhalottas történeteimmel, mint a kisfiú abban a farkasos mesében, de higgyétek el, ez színigaz. 
Pár napja, valahol Floridában a rendőrség lepuffantott egy hajléktalan férfit. Hogy miért? Mert vígan lakmározott egy másik pasas arcából. Igen, igen, elképzelhető, hogy szegény már annyira éhes volt, hogy nem érdekelte, mit eszik, miről... vagy kiről, az érdekesebb része a történetnek az, hogy elvileg a férfi jópár lövés után sem esett össze holtan, hanem tovább folytatta a megkezdett eszegetést. Végül azért meghalt. A másik pasas, akiből evett túlélte az akciót, bár, ha tényleg egy zombi támadta meg, nem tudom, mennyire jó hír ez az emberiség számára.
Ha ez tényleg a zombi apokalipszis kezdete, nem örülök, hogy pont Floridából indult ki. Márpedig azért nem, mert ezek a drága élőhalottak egész biztos nem fognak túljutni Alabamán, a redneckeken és az óriási vadászpuskáikon, a világ többi része ki fog maradni a jóból.
A sztoriról az Indexen is lehet olvasni, itt. Ők kannibálnak nevezik a mukit, de egy olyan fazon, aki embereket eszik, és nem hal meg, mikor rálőnek az én szótáramban már kicsivel több mint egy kannibál.

3 megjegyzés:

  1. nem csak ott volt Batman :D ez a szlovákiai :
    http://www.youtube.com/results?search_query=dunaszerdahelyi+batman&oq=dunaszerdahelyi+&aq=0&aqi=g1&aql=&gs_l=youtube.1.0.0.635.3218.0.4585.16.7.0.9.9.0.116.644.5j2.7.0...0.0.PAA8nFHeyB4

    VálaszTörlés
  2. Sosem értettem, miért nem öltözik be több ember szuperhősnek. Vagy egyáltalán miért nem lesznek emberek szuperhősök.
    Batmannek például nincsenek képességei. Egy nagyon gazdag ember simán lehetne egy igazi, bűnüldöző Batman. :D

    Na majd ha egyszer sok-sok pénzem lesz...

    VálaszTörlés
  3. Szia Bebe! Már régóta olvasom a blogod és nagyon tetszik. Most éppen nekem van olyan hetem, mint neked pár bejegyzéssel ezelőtt. De ez a Batmanes egyenes felvidított. :D Jaj akartam mondani, remélem nem gond, hogy kiraktalak a blogomra, ha gondolod kukkants be: trombitalady.bplaced.net. :)

    VálaszTörlés